Caciocavallo

Het is al weer even geleden dat ik over Puglia schreef. Waar was ik ook al weer gebleven… Oh ja, bij al het lekkere eten. Ik was inmiddels in La Vineria in Polignano a Mare beland en had daar een aperitiefje gekregen.

Als voorgerecht koos ik een kaas die typisch iets voor het zuiden van Italië is: caciocavallo. Deze kaas is peer- of kegelvormig en is gemaakt van koemelk en/of schapenmelk. Cacio is oud-Italiaans en dialect voor kaas, cavallo is paard. De naam komt van het uiterlijk van de kaas als ze hangen te rijpen. De kazen worden dan namelijk vaak per twee opgehangen. De vorm heeft dan iets weg van het zadel van een paard.

Caciocavallo con le mandorle heette het gerecht dat ik had besteld. En dit is niets minder dan een ‘plak kaas’ met amandelen uit de oven. Je moet het niet te lang laten staan, want als de kaas koud wordt, is het een beetje plastic-achtig… Natuurlijk heel machtig, maar ook heel lekker en eigenlijk weer zó simpel.

Caciocavallo

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s