Nieuw in Canosa Sannita

Op de avond dat ik met Carolina van Villa Carol op pad ben, gaan we ook een vriend bezoeken die net een restaurant is gestart in Canosa Sannita. Ze is er zelf nog nooit geweest, maar het blijkt gevestigd te zijn in een prachtig oud gebouw: palazzo Martucci. Op de eerste etage van het gebouw is een museum: museo delle guerra per la pace (museum van de oorlog voor de vrede).

Ristorìa Quintili wordt gerund door de jonge kok Alessandro Quintili, die in september toch al 20 jaar in het vak zit. Hij startte met de koksschool toen hij 14 jaar was en reisde vervolgens de wereld rond om de kneepjes van het vak te leren. Hij kookte in Zwitserland, Miami, Sardinië, Valle d’Aosta en Baglioni di Venezia. Nu is hij in Canosa Sannita zijn eigen restaurant begonnen. Je kunt er ontbijten, lunchen, dineren, maar ook lekker borrelen.

Carolina en ik namen een aperitivo cenato. Erg lekker, diverse kazen, proscuitto en crostini’s.
En als afsluiter van de avond een fantastische panna cotta. Ik met bosvruchten, Carolina met caramel. Heerlijk!

Canosa Sannita

Canosa Sannita

Canosa Sannita

Canosa Sannita

Ristorìa Quintili heeft nog geen site.
Het restaurant is gevestigd in Canosa Sannita (Chieti), Viale Panoramico

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s