Bagni Vittoria & Mtangani

Bagni Vittoria, de fantastische bed & breakfast in Vasto waar ik tijdens mijn laatste bezoek aan de Abruzzo verbleef, geeft 1 euro van het tarief per dag aan de stichting Mtangani. Een stichting die diverse projecten in het gelijknamige dorp in Kenia organiseert. En het leuke is, dat het een stichting is met Nederlandse roots.

Eigenaar Luigi van Bagni Vittoria vertelt vol passie over het project. En dat is dan ook de reden dat ik er nu over schrijf. Ik vind het zeer bijzonder dat iemand die iets begint, ook direct een besluit neemt om een deel van het geld te doneren aan een goed doel. Iedereen weet dat het moeilijk is om iets op te starten en dan goed te draaien. Zeker in deze tijden van crisis. Stichting Mtangani – de door Luigi en zijn vrouw gekozen stichting -wil de zelfredzaamheid en de levensstandaard van de inwoners van Mtangani verhogen. Dit doen ze doordat alle projecten door de bewoners zelf worden uitgevoerd en na verloop van tijd ook door hen zelf wordt onderhouden. Ook zijn alle projecten zelfvoorzienend en worden alle materialen in Kenia gekocht om zo daar de economie te stimuleren. Zo leren ze bijvoorbeeld de vrouwen van het dorp lezen, zodat zij het weer aan de kinderen kunnen leren.

Wil je meer weten over de projecten van stichting Mtangani, kijk dan op http://www.stichtingmtangani.nl
Wil je de stichting (in)direct steunen door een overnachting bij Bagni Vittoria, ga dan naar www.bagnivittoria.com
De site is (nog) in het Italiaans. Er wordt hard gewerkt aan een Engelse versie. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s