Barbecue-weer!

Gisteren heb ik voor de eerste keer dit jaar gebarbecued. Ik vind het altijd zo gezellig. Lekker buiten in de tuin. Genieten van het mooie weer. Dat prutsen met het aanmaken van de barbecue. Het hoeft helemaal niet zo uitgebreid. Een lekker stukje vlees of vis, sausje, salade en brood. Dat is alles. Sigrid nam deze keer het eetgedeelte voor haar rekening. Heerlijk was het! En omdat ik het zo geweldig lekker vond, wil ik jullie de recepten van deze twee -niet-Italiaanse- gerechtjes niet onthouden: spiesjes met gemarineerd kalfsvlees en een yoghurtdip. Succes gegarandeerd!

Spiesjes met gemarineerd kalfsvlees
Snijd het kalfsvlees in mooie blokjes zodat ze nog goed aan een spies te rijgen zijn. Meng voor de marinade een flinke scheut olijfolie met 2 tenen knoflook, het sap van een halve citroen,een theelepel honing en mosterd, harissa, gedroogde tijm en zout. En doe hierin het kalfsvlees. Dek af met folie en laat een paar uur in de koelkast staan. Rijg ze dan aan een spies, om en om met paprika, ui en champignons.

Yoghurtdip
Deze yoghurtdip is echt ook heel makkelijk te maken. Meng in een schaaltje yoghurt met 1 eetlepel mayonaise, een beetje citroensap en knoflook. Doe daar wat verse munt en koriander door. En klaar is deze fantastische dip. Lekker bij de kalfspies en bijvoorbeeld Turks brood.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s