Geld…

Een ander onderdeel van de financiën is natuurlijk de hypotheek. Kan ik die in Nederland aanvragen of moet ik dat in Italië doen? En krijg ik überhaupt een hypotheek? Baseren ze het op de begroting of juist op het inkomen wat ik nu heb?

Na lang zoeken op internet, en veel rondbellen, kom ik erachter dat de Nederlandse banken geen hypotheek verstrekken voor het kopen van een pand in het buitenland. Ja, de ABN doet het wel, maar dan moet je een ton spaargeld hebben en 5.ooo euro netto per maand verdienen. Hahaha, als ik dat geld heb, hóef ik niet eens een hypotheek.

Dus dan moet ik in Italië op zoek gaan. Het blijkt dat ze daar nooit het hele huis financieren, maar maximaal 80% van de waarde van het huis. Nou, daar gaat dan al een deel van de overwaarde van mijn huis (dat nog verkocht moet worden). Dat geld had ik eigenlijk achter de hand willen houden voor de eerste twee jaren om van te leven, rekeningen te betalen.

Zijn er nog andere financieringsmogelijkheden? Durfkapitaal komt ter sprake. Het is een investering van een privé-persoon in een startende onderneming. Daarbij heeft deze privé-persoon belastingvoordeel. Na enig onderzoek bij de Belastingdienst blijkt dat dit geen oplossing is; a omdat een bed & breakfast met vier kamers in de Abruzzen geen onderneming is en b omdat het een investering in een bedrijf in Nederland moet zijn.

Er moeten toch nog wel andere mogelijkheden zijn? Iemand nog interesse in een leuk investeringsproject?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s