Aperitivo in Arnhem

Gisteren kwam Barbara Summa van Da Gustare naar Arnhem voor een aperitivo Italiano. Genodigden waren onder andere de klasgenoten van Italiaanse les van afgelopen jaar. Allemaal liefhebbers van la dolce vita.

Barbara, sommelier, had voor ons een reis door Italië in petto. Van Sicilië zouden we, via de Abruzzo (mijn favoriete streek), naar Piëmonte gaan. Bij de eerste wijn lichtte Barbara de grondbeginselen van het wijnproeven toe. Afwisselend in het Italiaans en in het Nederlands. De glazen gingen de lucht in, er werd gewalst, de neuzen verdwenen in de glazen om vervolgens de wijn zeer goed te proeven. Eerst alleen de wijn, daarna in combinatie met een lekker hapje passend bij de wijn. Ik zag onder meer zwarte olijven, crostini, focaccia, taralli, prosciutto en kaas de revue passeren.

De proeverij werd afgesloten met een koffie met een heerlijke babà secco napoletano gedrenkt in limoncello.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s