Castelvecchio Calvisio

Een prachtig dorpje in de Abruzzen is Castelvecchio Calvisio. Het ligt in het Nationaal Park Gran Sasso. Een reisgids schreef hierover: ‘Het is extreem goed bewaard gebleven en de structuur is nog origineel. Als je rondloopt, zie je overal trappen en doorgangen, die al dan niet ergens naartoe leiden.’ Erg benieuwd geworden, bezocht ik het dorpje aan het eind van de middag op een doordeweekse dag in juni. Het historische centrum leek compleet uitgestorven. Als gevolg van de aardbeving van 2009 zijn bijna alle doorgangen ondersteund met hout of grote stellingen. En zo verlaten, leek het wel een spookstad. Een beetje luguber, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s