De geheimen van de paus

Het ticket naar Rome is in de pocket. In juni ben ik er bijna een week. Heerlijk! Omdat zo’n week toch voorbij vliegt, begin ik alvast met het verzamelen van diverse tips. Wat moet ik zeker zien, waar moet ik gegeten hebben, en vooral wát moet ik gegeten hebben. Dus… laat het me weten als je een tip hebt.

Natuurlijk heb ik een paar boeken gekocht. De eerste die ik aan het lezen ben is Vaticanië, de geheimen van de paus van Stijn Fens. Een man die van jongs af aan gefascineerd is door het Vaticaan en zijn bewoners. Het is een makkelijk leesbaar boek, als je alle jaartallen laat voor wat ze zijn (daar heb ik niets mee…). Leuk om te weten wat er allemaal gebeurt, en is gebeurd, in dit kleine staatje. Wist je bijvoorbeeld dat er geen helikoptervluchten meer boven het Vaticaan toegestaan zijn sinds de aanslag op de Twin Towers? Of dat de kardinalen er een keer drie jaar over gedaan hebben om een nieuwe paus te kiezen? Of dat het Sint Pietersplein, zodra de paus voet op het plein zet, niet meer onder de verantwoordelijkheid valt van de Italiaanse politie, maar die van het Vaticaan?
Ik vind het leuk om te weten.

Vaticanie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s