Tiramisu

Laatst vroeg iemand mij een recept voor een makkelijk en lekker nagerecht. Tiramisu, zei ik direct. Kijk maar op mijn blog… Toen bleek dat ik nog nooit een recept van een klassieke tiramisu heb geplaatst. Daar moet dus verandering in komen.
Tiramisu betekent letterlijk ‘trek mij omhoog’, maar de vrije vertaling is ‘beur mij op’ of ‘maak me blij’. En dat doet het ook. Het is zo’n fijn gerecht. Voor een grote groep maak je in een mum van tijd een grote schaal klaar. Ook staat het prachtig in mooie glazen.

Ingrediënten (6 personen):
250 gr mascarpone
2 eigelen
100 gr suiker
2 eiwitten
rum, cognac of Amaretto
kop espresso
1 pak lange vingers (savoiardi)
cacaopoeder

Klop de eigelen met de suiker schuimig.
Voeg de mascarpone toe.
Klop de eiwitten in stevige pieken.
Schep dit door het mascarponemengsel.
Neem een platte, rechthoekige schaal.
Bedek de bodem met de lange vingers.
Besprenkel deze met de koffie en de alcohol.
Doe daarover het mascarponemengsel.
Herhaal dit (ik maak meestal 2 lagen).
Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s