Cantuccini met hazelnoten en kastanjemeel

Vorige week was ik er even weer… bij Zuijders. Ik moet daar echt niet te vaak komen, want ik kan het niet laten om van alles mee te nemen. Gewoon. omdat het leuk én lekker is. Gisteren nam ik kastanjemeel mee. En laat ik nu toevallig een recept met kastanjemeel op Facebook zien langskomen: cantuccini met hazelnoten en kastanjemeel.

Dat is toch wel een van m’n favoriete Italiaanse koekjes. Ook weer zo’n makkelijk en snel gerecht. Deze combinatie kende ik nog niet. Dus ik ging direct aan de slag.

Het is wel een heel ander soort koekje dan de traditionele cantuccini. Ik gebruik bijvoorbeeld nooit gist of extra eidooiers. Cantuccini worden twee keer gebakken en toen ik de oven naar deel 1 opendeed, kwam er me zo’n fantastische geur tegemoet… Dit kan niet anders dan heel lekker worden. En ja, dat zijn ze ook.

Voor het recept op de site van Radio Cucina, klik je hier. Het recept staat er in het Italiaans en in het Nederlands. Handig, kun je direct je Italiaans ophalen…

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s