Kaki

Bij de Turkse groenteboer zie ik regelmatig -voor mij- nieuwe groenten en fruit. Zo heb ik vorige week voor het eerst cactusvijgen gegeten. Deze week is de kaki aan de beurt.

kaki

Op internet las ik dat de kaki in niet (helemaal) rijpe toestand behoorlijk wrang kan smaken door de vele tannine die het bevat. Een rijpe kaki is zoet en aromatisch. Toen ik ‘m doormidden sneed, was de vrucht behoorlijk hard. Bovendien zag de kaki er niet uit zoals het plaatje op internet.

Na enig rondneuzen op internet zag ik dat ik sharonfruit had gekocht. Dit is een bepaald kaki-ras. Het grote verschil is dat er in sharonfruit geen pitten zitten. Het vruchtvlees is licht-oranje van kleur en is zoet van smaak door een bepaalde behandeling. Ik vond deze kaki erg lekker.

kaki

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s