Merengues en nutellaaaaaa

Laatst heb ik lemoncurd gemaakt. Daarbij gebruik je veel eigelen. En dan heb je automatisch eiwitten over. En wat doe je dan? Dan maak je heerlijke merengues. Deze keer deed ik een paar scheppen nutella door het beslag. Twee grote bakblikken vol met mini-merengues gingen de oven in, want merengues zijn in koektrommels lekker lang te bewaren.

Met deze mini-merengues kun je heel simpel leuke dubbele merengues maken. Meng een roomkaas ook weer met een beetje nutella en hop plak ze aan elkaar. Doe dit kort voor het serveren, anders wordt het schuim zacht.

Tip!
Als je merengues maakt, denk er dan aan dat je eerst de eiwitten stijfklopt en dan schepje voor schepje de suiker toevoegt. Klop na iedere toevoeging van suiker weer geruime tijd.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s