Gepofte kastanjes

Vanochtend plaatste ik een bericht op mijn Facebook-pagina van geweldig grote gepofte kastanjes. Ik heb daarna direct een poging gedaan om mijn kleine -in het bos gevonden- kastanjes te poffen. En het is helemaal niet zo veel werk. Ja, een kruisje in alle kastanjes snijden vergt een beetje geduld.

Kastanjes

Was de kastanjes in een bak water (ik las dat een kastanje die niet meer goed is, gaat drijven).
Laat ze uitlekken / drogen.
Kerf een kruisje boven in de kastanje.
Doe ze op een bakplaat.
Leg in de bakplaat in een op 200C voorverwarmde oven.
Pof ze in 20 minuten.
Laat ze afkoelen en pel ze dan.
De barst gaat er makkelijk af, het binnenste velletje is wat lastiger.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s