Kookworkshop: caccio e uovo – de saus

In mei ben ik in Vasto geweest, bij Bagni Vittoria. Aan een van de eigenaren, Luigi, had ik gevraagd of hij iemand wist waarbij ik een kookworkshop zou kunnen volgen. Een à twee dagen. Het liefst met typische Abruzzese streekgerechten. Toen ik arriveerde, gaf hij aan dat hij een vriendin die van koken houdt, graag samen met mij zou willen koken. Zij zou de boodschappen doen, wij zouden samen koken en daarna met z’n allen lekker eten. Dat leek mij een uitstekend idee.

’s Avonds werd ik voorgesteld aan Simone en Angelo van Zonzo Web. Zij maken prachtige websites, zo ook die van Bagni Vittoria. Daarnaast fotograferen ze en hebben net een eerste editie gemaakt van een mooi magazine over Abruzzo.

Op het menu stond: cacio e uova, kaasballetjes in tomatensaus. Er stond een grote kist op tafel met alle ingrediënten. Dus we konden direct aan de slag.

Als eerste beginnen we natuurlijk het snijden van de groente – wortel, bleekselderij en ui- voor de soffritto. Dit gebeurt gewoon aan de grote tafel, terwijl Luigi, de eigenaar, de reserveringen nog even bijwerkt.  Voordat de aardewerken pan op het vuur wordt gezet, pakt Simone de fles olijfolie en vertelt: ‘Ik vertel dit in het Engels omdat ik zeker wil zijn dat je het begrijpt. Als je denkt dat je te veel olijfolie gebruikt, dan gebruik je voldoende’. En zo geschiedde…
Als de soffritto goed gegaard is, voeg je de gesneden tomaatjes en paprika’s toen. Laat het geheel goed garen. Als laatste voeg je tomatensaus toe. Natuurlijk werd hier zelfgemaakte tomatensaus gebruikt, gebotteld in mooie bierflessen. Angelo meldde dat hij zich had opgeofferd om voor oma de flessen te ‘regelen’…

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s