Mediterraans buffet

De trouwe volgers zullen gemerkt hebben dat ik enkele dagen niets geplaatst heb op mijn site. Dit heeft alles te maken met het mediterraans buffet (grotendeels Italiaans) dat ik voor een vriendin gemaakt heb. Voor ruim 40 personen. Dan ben je wel even bezig. Met het uitzoeken van de recepten, het maken van de boodschappenlijstjes, het doen van de boodschappen en natuurlijk het koken. Opeens stonden er door het hele huis potten, pannen en boodschappen, maar al snel had ik een handig systeem bedacht. Alles in de kelder, lekker koel. En per recept deed ik de ingrediënten in een doos. Het was zo leuk om te doen. Toch ook wel stressen om alles op tijd af te krijgen. Gelukkig ondersteunde een andere vriendin me op de laatste dag.

Het buffet bestond uit ruim 20 gerechten, waaronder vleeswaren -mortadella, een pittige spinata, guanciale (wangspek), coppa di parma, truffelsalami- en kaas -pestokaas en provolone- van Zuijders. Ik had besloten om verder zo veel mogelijk zelf te maken. De tomaatjes werden in de oven gedroogd, de broden (focaccia) werden gebakken en ingevroren, de pesto en de humus met artisjokken werden in de blender bereid. Verder maakte ik onder meer een couscous- en een pastasalade, een lekkere meloen met ham, basilicum en olijf, gegrilde paprika’s, muffins met peer en gorgonzola en natuurlijk een heerlijk insalata caprese.

Ter plaatse maakte ik de laatste gerechten klaar en ‘bouwde’ ik het buffet op. Ik moet zeggen dat ik best zenuwachtig was toen er eenmaal gegeten werd. Gelukkig duurde dat maar even, want het was zo leuk om alle -positieve- reacties te horen.  Moe, maar zeer voldaan, zocht ik halverwege de avond mijn heerlijke bank op.

Het buffet

 

 

 

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s