L’abbazia di San Giovanni in Venere

Aan de kust op een heuvel in Fossacesia prijkt de prachtige abbazia San Giovanni in Venere. Ik ben er regelmatig langs gereden zonder er acht op te slaan. De laatste keer dat ik in Vasto was, kreeg ik de tip om dit klooster toch een keer te bezoeken.

L'abbazia di San Giovanni in Venere

De ligging van het klooster is geweldig. Je hebt er een fantastisch uitzicht op de Adriatische kust met de houten vissershuisjes (trabocchi) en het binnenland.

De abbazia bestaat uit een mooie kerk en een klooster. Onder het grote altaar in de kerk bevindt zich een crypte met prachtige fresco’s. Verder heeft de kerk een aantal prachtige heilige beelden en een tuin die omgeven wordt door een galerij. Een lust voor het oog. En… als je er bent voordat de bussen met toeristen en schoolkinderen arriveren, erg rustgevend.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s