Slaapstadje

In de bergen in de provincie L’Aquila in de Abruzzo ligt het kleine stadje Pescocostanzo. Het werd omschreven als ‘misschien wel een van de mooiste borgo’s van Italië’. De route ernaartoe is al geweldig. Helaas begint het weer te betrekken en de eerste druppels vallen.

Als ik Pescocostanzo binnenrijdt, valt het me wederom op hoe rustig het is. Het toeristenseizoen is duidelijk over (winter) of nog niet begonnen (zomer). Ik dool door de straten en het is echt vol-ko-men verlaten. Ik slenter rond, maar alles is gesloten. Ik kan nog geen kopje koffie scoren. Erg jammer, want het is er wel erg mooi. En de foto’s gemaakt in de zomer, die ik van het stadje heb gezien, geven een heel ander beeld weer.

Ja, het is er prachtig, maar op dit moment (mei) ook erg verlaten…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s