Bramentijd

Niets heerlijker dan vers fruit. Een vriendin is verhuisd naar een boerderij met grote tuin mét fruitbomen en -struiken. Afgelopen weekend bracht ze twee bekertjes met bramen voor me mee. Daar heb ik een heerlijke karnemelk smoothie én ijs van gemaakt.

Voor de karnemelk smoothie (voor 2 persoon) heb 1 glas karnemelk met een bekertje bramen, een handjevol aardbeien en een paar takjes munt in de blender gedaan. Heerlijk met warm weer.

Voor het bramenijs (voor 2 personen) het ik ook een bekertje bramen (100 gram) gebruikt. Die heb ik tot moes gemaakt met zo’n 10 gram suiker. Daarna even door een zeef gedrukt om er een glad mengsel van te maken. Ook heb ik 100 ml slagroom én een eidooier met zo’n 10/15 gram suiker luchtig geklopt. Als laatste heb ik alle 3 onderdelen bij elkaar gevoegd en in de ijsmachine gedaan. Zó makkelijk en zó lekker!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s