Lago di Barrea

Het doel van vandaag is Lago di Barrea. Ik heb al zo veel mooie foto’s gezien van dit meer. Dat wil ik met eigen ogen zien. Het meer ligt in de provincie L’Aquila in het centrum van Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molis, een van de drie nationale parken die de Abruzzo rijk is. De tocht ernaartoe alleen al is de moeite waard. Vanuit Vasto kun je er op diverse manieren komen. Ik kies voor kleine weggetjes door de bergen en de binnenlanden. Prachtig. Regelmatig stop ik even om van de mooie uitzichten te genieten (de foto’s zie je in andere berichtjes).

En eindelijk zie ik het meer. Het is zo’n 2,5 kilometer breed en 4,5 kilometer lang en is ontstaan door de afsluiting van de River di Sangro in 1951. Helaas is het weer inmiddels wat betrokken. Jammer, want nu heeft het water niet zo’n mooie blauwe gloed. Het heeft de afgelopen tijd veel geregend. En dát zie je. Het is hier zo ontzettend groen. Nu is het er nog (bijna) uitgestorven, maar ik kan me voorstellen dat het meer in de zomer grote aantallen toeristen trekt. Gelukkig zijn veel speciaal aangelegde picknick-plaatsen en heel veel parkeerplaatsen. Vandaag maak ik een stop in Barrea voor de lunch. Daarna rijd ik langs het meer richting naar Viletta di Barrea.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s