Supermercato

Weer thuis na een weekje Italië, download en archiveer ik alle foto’s die ik gemaakt heb. Het zijn er meer dan 1.000. Een hele klus. Ik had ze namelijk allemaal al op de iPad gezet, keurig in mapjes, maar als ik ze overzet naar iPhoto op m’n computer ben ik alle mapjes weer kwijt. Misschien heeft iemand een tip hoe ik dit anders kan doen, maar dat terzijde.

Omdat ik dit keer een appartement met keuken heb bij Bagni Vittoria, besluit ik eerst boodschappen te doen in een grote Italiaanse supermarkt. De groente-afdeling vind ik altijd een ware belevenis. Wel tien verschillende soorten tomaten, bakken vol met artisjokken, grote aubergines en ga zo maar door. Bovendien zijn er ook groenten die ik niet (her)ken, zoals bijvoorbeeld die groene krop op de foto (is het sla? Andijvie?). Er is zoveel dat ik bijna niet kan kiezen. Ik neem voorlopig alleen maar paar mooie tomaten, lekker – samen met mozzarella en prosciutto – in een salade of op brood.

 

Advertentie

5 Comments

      1. Weet het niet zeker hoor, maar het lijkt er wel op. Zaten er geen kleine broccoli achtige roosjes in de krop? Ik heb het een tijdje geleden gekregen van onze plaatselijk Italiaan om er Orecchiette mee te maken. Was heerlijk!!

      2. Ik heb geen roosjes gezien. Ik dacht ook dat cime di rapa meer op broccoli lijkt… Zeker lekker met orecchiette (ook zelf gemaakt?)

  1. Google maar op afbeeldingen. Cime di rapa zijn lange stelen met bladeren en onderin de stronk zitten van die broccoli roosjes. Als ze niet in die kroppen zaten van jouw foto, dan is het waarschijnlijk geen cime di rapa. De orecchiette had ik niet zelf gemaakt. Komt misschien nog wel een keer. Wil nog zoveel pastasoorten maken, maar heb zo weinig tijd! :-/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s