2e Wereldoorlog

Naast dat ik regelmatig een bezoekje breng aan Italiaanse begraafplaatsen, maak ik meestal ook een rondje over de oorlogsbegraafplaatsen in het buitenland.

Zo bezocht ik vanochtend, op advies van Angelo van Zonzoweb, de Engelse begraafplaats aan de Adriatische kust. Als bij toeval kwam ik terecht bij de 70-jarige herdenking van het bataljon Monte Cassino. Een enorme drukte van Engelse en Italiaanse veteranen en nabestaanden.

Ik raakte in gesprek met een Engelse veteraan van bijna 95 jaar. Ook sprak ik een aantal Canadese nabestaanden over een herdenking in Groesbeek, de geboorte van Beatrix en de gevolgen voor Ottawa én de verhalen van hun vader over Nederland in de oorlog. Later meer hierover…

20140520-154725.jpg

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s