Tiramarini

‘Ria, wat vind je hiervan?’ ‘Of dit? Lijkt je dit lekker?’ De mailtjes en telefoontjes gingen over en weer die weken in het voorjaar van 2004. Ik organiseerde 1x per maand een kook/eetavond. Vrienden en kennissen konden zich hiervoor inschrijven.

Iedere keer stond een andere keuken centraal.Nu was de Italiaanse keuken aan de beurt. Met als gastkok Marinus. Dol op de Italiaanse keuken en Italië. Jarenlang vloog hij iedere zomer naar Italië om daar te voet het land te verkennen. Van tevoren was hij uitgebreid aan het lezen. Waar waren mooie routes? Waar wilde hij wat langer blijven? Hij plande het allemaal om zo optimaal te genieten van zijn vakantie. Dus ja, de keuze voor de gastkok was snel gemaakt. Hij vond het zo geweldig om te doen. Lang tevoren begon hij al met de voorbereiding en bestookte me met mailtjes. In die tijd was ik nog niet zo bekend met de Italiaanse keuken, maar Marini (zoals ik hem altijd noemde) legde me alles enthousiast en geduldig uit. Het werd een geweldig dag, vol shop-, kook- en eetplezier.

En nog steeds maak ik regelmatig een van ‘zijn’ gerechten. De gegrilde courgettes of de gemarineerde uitjes. Favoriet is nog steeds de tiramisu. Marini maakte het een keer voor zijn verjaardag en bracht het mee naar het werk. Er zat zó veel alcohol in, dat het bijna onverantwoord was om met de auto naar huis te rijden. Maar zó lekker. Dát toetje wilde ik wel maken. En Marini zou Marini niet zijn als hij vond dat alles met de hand gedaan moest worden. Dus ook de eiwitten kloppen. Wat heb ik staan mopperen… Het resultaat was fantastisch. Ik maak het nog vaak. Iedereen wordt er blij van.

Een jaar geleden kreeg Marini te horen dat hij een hersentumor had. Hij zou – na de operatie – een jaar te leven hebben. Hij ging voor een jaar en een dag… Gisteren is hij overleden. Ciao, caro Marini.

 

Marini

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s