De haven van San Vito

Na het bezoek aan de Grotte di Castellana kwam ik weer terecht aan de kust. Uit de verte trok een soort van burcht mijn aandacht. Eenmaal gearriveerd, leek het een bouwval aan een klein vissershaventje. Mooi om foto’s te maken, dacht ik, en parkeerde de auto.

Het plaatsje heet San Vito en de vervallen burcht is de abbazia di San Vito (in een volgend bericht meer over de abdij). De abdij ligt aan een natuurlijke haven, die vol ligt met houten vissersbootjes. In de ochtend verandert het nu zo verlaten haventje in een levendige bedoening met alle terugkerende vissers en hun vangst.

Op het strand staat nog een oude wachttoren. Deze is geplaatst door de monniken in de 17e eeuw om de abdij te beschermen. Dit kleine strandje is in de zomer een geliefde plek voor veel badgasten.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s