Voorafje

Voor wie het nog niet door heeft: ik ben gek op Italiaans eten. Elke keer als ik in Italië ben, vind ik het toch weer lastig om een keuze te maken uit de vele restaurantjes die overal zijn. En als ik dan een restaurant heb gekozen, komt het volgende moeilijke moment. Wat ga ik eten?

Soms vraag ik wat de specialiteit is. Soms laat ik me verrassen, maar dan ben je zo 5 gangen verder. Ik wil graag van alles proeven. Alleen is het vaak zo veel. Meestal bestel ik eerst een antipasto en een primo. Hopende dat het niet te veel is en ik nog een toetje kan nemen. Maar dan krijg je vooraf ook nog een hapje ‘van het huis’. Zoals bij La Vineria in Polignano a Mare. Op aanraden van Carlo van Casa Dorsi ging ik daar eten.

Als voorafje kreeg ik: fritellini met ricotta forte en tomaatjes. Heerlijk! Vers gebakken, behoorlijk zout, maar erg lekker. En met een fantastische pittige ricotta, die buiten deze regio niet heel goed verkrijgbaar is. Heel jammer…

Friselle, ricotta forte

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s