Witter dan wit

Een nadeel van het reizen in november is dat het al vroeg donker wordt, waardoor de dag erg kort is. Ik ben niet zo’n fan van rijden in het donker op onbekend terrein (beetje nachtblind…) maar als je maar een paar dagen in Puglia bent, dan wil je zo veel mogelijk zien.

Vandaar dat ik na de lunch nog richting Ostuni vertrok. Een bezoek aan dit stadje op 8 kilometer van kust werd me door diverse mensen aangeraden. Ostuni dankt haar bijnaam -La Città Bianca- aan de typische witkalk op alle huizen. Het wit schilderen van de huizen is ontstaan in de 17e eeuw. Men geloofde toen dat dit de enige manier was om ervoor te zorgen dat de pest zich niet zou verspreiden en de inwoners van de stad zou uitroeien. Tot op heden is het wit kalken van de huizen in ere gehouden.

Ostuni ligt boven op een heuvel en je hebt een fantastisch uitzicht over de olijfboomgaarden tot aan de Adriatische kust. Helaas was het inmiddels aan het schemeren toen ik in de stad aankwam, maar ik kan me voorstellen dat Ostuni in het zonlicht er nóg mooier uitziet. Het is een heerlijke stad om door te slenteren. De historische binnenstad heeft veel kleine straatjes met mooie pleintjes en huizen. En niet te vergeten mooie kerken en een prachtige kathedraal. Een bezoek waard!

OstuniOstuniOstuniOstuniOstuni

Ostuni

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s