Borgo Egnazia

Tijdens mijn verblijf in Puglia werd ik twee dagen rondgeleid door de vader van een Italiaanse vriend die in Nederland woont: Matteo Lorusso. Een man die vol trots over zijn land, het eten, de tradities en de legendes vertelde. Alles in het Italiaans. Een taal die ik nog zeker niet helemaal machtig ben. Dus het kan zijn, dat ik het een en ander niet helemaal goed begrepen heb… Maar, daar waar mogelijk, heb ik de verhalen gecheckt.

De eerste dag – koud, maar zonnig – gingen we op pad naar Borgo Egnazia. In eerste instantie wist ik niet goed wat het was. Een borgo is een klein dorp, maar wat daar zo speciaal aan was, begreep ik niet helemaal. Het bleek een zo veel sterren vakantie/wellness resort te zijn. In de stijl van een oude borgo. Toen ik er was, bleek het gesloten om een en ander te restaureren en klaar te maken voor de Kerst en het nieuwe jaar.

Borgo Egnazia

Maar mijn gids had gebeld en verteld dat hij met een Nederlandse journalist op pad ging. De deuren gingen open en ik kreeg een privé-rondleiding. Nu houd ik zelf niet zo van dit soort grote vakantiecentra, maar ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was. Wat een zorg is er besteed aan alles. De bouw, de indeling, de inrichting, de details uit het verleden. Het is allemaal op elkaar afgestemd. Er hing een heel serene sfeer met mooi diffuus licht. Alles in het wit.

En zo wel in de borgo als er buiten veel natuur. Vanaf sommige plekken kijk je gewoon uit op de zee. Dus een uurtje naar het strand is lekker voor de afwisseling (er zijn ook diverse zwembaden in het park).
Borgo Egnazia ligt ook centraal. Van hieruit maak je eenvoudig uitstapjes naar Alberobello, Lecce of Bari.

Wil je meer weten over Borgo Egnazia, klik dan hier

Advertentie

2 Comments

 1. Hoi Ria,

  Tja, ik ploeg met regelmaat jouw blog door, met alle smullie berichten en het gevoel van jaloersheid onderdrukkend.. Zucht… Ja boft maar, daar zo in alle heerlijkheid te zitten. Jaloersheid van mijn kant overigens in postitieve zin hoor. Maar via jouw blog maak ik er dan toch een stukje van mee.
  Ik vond de foto’s ook weer zo geweldig! Die bogen, dat wit. Je voelt ook bijna de stilte, rust en koelte. Mooi hoor. Ik rol mijn meditatiematje op en kom naar je toe! Bij wijze van spreken dan 🙂

  Groet!
  Prakkie
  http://prakkie.wordpress.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s