Pasta met raapsteeltjes

Van diverse kanten kreeg ik de tip ‘als je dan naar Puglia gaat, dan moet je echt orecchiette met cime di rapa eten’. Natuurlijk heb ik het geprobeerd, deze pasta met raapsteeltjes. Twee keer zelfs. En wat was het lekker.

Cime di rapa zijn gewoon raapsteeltjes. Alleen zien de raapsteeltjes in Italië er iets anders dan bij ons. Het zijn bladeren waaraan een soort kleine broccoli-kooltjes zitten. In Nederland is deze cime di rapa (bijna) niet verkrijgbaar. Meestal zit er door dit gerecht ook peper, knoflook en ansjovisfilets door. De pasta – orecchiette – heeft de vorm van oortjes.

Orecchiette con cime di rapa

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s