Lekkere snack

Zoals ik al eerder schreef, ga ik binnenkort een paar dagen naar Puglia. Dus ik verzamel nu alle tips over deze streek, waar ik ook ben. Tijdens mijn bezoek aan Het beste van Italië kocht ik bij de stand van Ciao tutti al een boek over Puglia, geschreven door Willemijn van Dijk. Bij de stand van La cucina del Sole / Plus 39 stuitte ik op een heerlijke krokante snack uit Puglia: i tarallini.

Tarallini

Er zijn zoete en zoute tarallini. De zoete tarallini zijn soms met suiker geglazuurd.
In het deeg van de zoute variant kunnen bijvoorbeeld ui, knoflook of venkel zijn toegevoegd.
De tarallini worden tussendoor gegeten of bij een aperitief of een glas wijn.

Ik vond deze zoute variant overheerlijk. Gewoon lekker om te snacken, zeker met een lekker glas wijn.
Het zelf maken van deze tarallini zou nog een behoorlijke klus zijn. Misschien kom ik daar wel achter tijdens mijn Puglia-trip…

Tarallini

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s