Dé Liebster Award

Liebster Award

 

Van Kokkimmetje kreeg ik de Liebster Award.
Dit is een prijs voor (kleine) blogs, die wordt uitgereikt door andere bloggers, om zo nog meer blogs te leren kennen. Ik ben er blij mee.

Maar met de prijs, ontvang je ook een lijst met vragen. En dat is best even een klus. Vandaar dat ik pas een week na ontvangst van de award een berichtje plaats.

1. Waarom ben je je blog begonnen?
Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met dit blog. In eerste instantie om mijn zoektocht naar een bed & breakfast in Italië te beschrijven. Helaas is dat naar een tweede plan geschoven en gaat het blog meer over Italië en eten.

2. Van wie heb je leren koken?
Ik kook vooral van recept, dus ik leer het van de kookboeken. En af en toe volg ik een kookworkshop. Helemaal leuk.

3. Wat vind je belangrijk bij het maken van een nieuwe blogpost?
De tekst moet niet te lang zijn en ik moet het leuk vinden om erover te schrijven. Daarnaast wil ik er altijd een foto bij.

4. Wat is je lievelingsgerecht?
Italiaans eten is écht mijn favoriet. Eigenlijk heb ik daar nog nooit iets gegeten wat ik niet lekker vond. Spaghetti vongole moet ik echt eten als ik aan de Italiaanse kust ben. En toetjes, ik ben er dol op. En als laatste: de boerenkool van mijn moeder. De allerlekkerste!

5. Kijk je wel eens stiekem in het boodschappenkarretje van een ander? En zo ja, wat denk je dan?
Natuurlijk kijk ik wel eens in het mandje van iemand anders. En afhankelijk van mijn eigen (kook)stemming, denk ik ‘jee, wat gezond’ of ‘jee, wat ongezond’ of ‘wat zou ze gaan maken?’.

6. Wat is je favoriete kookboek?
Mijn favoriete kookboek? Ik ben gek op Jamie Oliver. Zijn eerste boek heb ik helemaal stukgekookt. Nu koop ik vaak zijn magazines. De laatste tijd heb ik veel gekookt uit ‘Cucina di Mamma’ van Antonella Barbella, met gerechten uit de Abruzzen. Een streek in Italië waar ik graag kom.

7. Hoe omschrijf je jouw eetgewoonten?
Ik kan heel gezond eten afwisselen met heel ongezond eten. Chocola is mijn grootste zonde, melkchocolade dan, maar ik ben ook dol op taartjes (die dan weer zonder chocola), toetjes en andere zoetigheden. 

8. Wat mis je nog in de keuken?
Een (Italiaanse) kok, die mij de kneepjes van het vak kan leren.

9. Van welke kooktip heb je het meeste profijt gehad?
Kook alleen wat je zelf lekker vindt.

10. Zoet of hartig?
Ik kan echt niet kiezen…

11. Hoe ziet jou ideale 3-gangen menu eruit?
Om te beginnen een antipasto misto. Zo proef ik alvast diverse hapjes en hoef ik niet te kiezen uit de lijst. En ik vind het superleuk om te maken.
Dan ga ik door met een spaghetti vongole. 
Overheerlijk.
En als toetje (alleen bij een goede Italiaan) een tiramisu of panna cotta.

De uitreiking
En dan even een officieel moment. Ik mag ook awards uitreiken. Nu ben ik niet zo actief in het (blijven) volgen van blogs. Dus in plaats van 5 reik ik maar 2 awards uit (anders moest ik gaan zoeken naar kleine blogs..).

And the winners of the Liebster Award are:
Prakkie kookblog: leuk, lekker leesbaar blog
Lotjina: een blog in het Italiaans, geschreven door een Nederlandse

1. Waarom ben je je blog begonnen?
2. Wat vind je zo leuk aan koken?
3. Wat is je favoriete restaurant?
4. Met welk product heb je nog nooit gekookt?
5. Welk gerecht vind je leuk om te maken?
6. Wat is je favoriete kookboek?
7. Hoe zit jouw ideale diner eruit?
8. Als je geen zin hebt om te koken, wat doe je dan?
9. Wat heb je vandaag gekookt?
10. Welke taart zou je voor je verjaardag willen maken?
11. Van welke kok zou je les willen hebben?

Succes en veel plezier met het beantwoorden van de vragen. Jullie mogen aan 5 andere blogs de award uitreiken.

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s