Focaccia

In het kader van Restaurant Day (een eetfestival waarop iedereen een restaurant voor één dag kan openen) van zondag aanstaande heb ik vandaag focaccia gemaakt. Voor de eerste keer. Er zijn massa’s recepten voor focaccia’s. De een heeft een rijstijd van een uurtje terwijl het andere recept ruim 2,5 uur vraagt. De basis van de recepten is bijna altijd gelijk: bloem, gist, zout, water, olijfolie. En dan kun je er nog van alles door doen. Ik besluit te starten met alleen het basis recept en vervolgens het brood te bestrooien met grof zeezout en verse rozemarijn en olijfolie.
Het rijzen vind ik altijd lastig, want waar vind je een warme plek in huis op een dag als vandaag? Geen verwarming aan, maar ook geen zon…. Ik heb deze keer het brood op de oven laten rijzen terwijl ik de cantuccini bakte. Dat ging best goed.

Als ik het brood uit de oven haal, ziet het er goed uit. Ook de smaak is goed, alhoewel een beetje meer zout geen kwaad had gedaan. Het dikke gedeelte (de focaccia is niet overal evengoed gerezen) vind ik wel een beetje droog. Volgende keer misschien iets meer olijfolie door het deeg doen of is er nog een andere oplossing? Al met al vind ik het een redelijk geslaagde eerste poging…

Focaccia

Lees meer over de deelname van Casa Dolceria aan Restaurant Day Arnhem op de Facebookpagina van Casa Dolceria: https://www.facebook.com/events/137712319772550/

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s