De eerste keer

Vorige week heb ik voor mijn verjaardag een ijsmachine gekregen. Een vriendin heeft zo’n exemplaar waar je met de hand moet draaien. In mijn herinnering zaten we uren op het balkon te draaien voordat het ijs klaar was. Maar lekker dat het was. En nu heb ik dan de elektrische variant. Gisteren heb ik hem in gebruik genomen. Eergisteren heb ik het koelelement al in de vriezer gelegd. Ik had nog van alles in de koelkast liggen. Het zou aardbeien/zwartebessen-ijs worden op basis van slagroom. Met de gebruiksaanwijzing in de hand ging ik aan de slag.

IJs - aardbeien/zwartebes

Ingrediënten (voor zo’n 800 ml ijs):
– 500 ml slagroom
– 500 gr fruit (mengsel aardbeien/zwartebessen)
– 150 gr suiker

Maak de aardbeien en de bessen goed schoon en doe ze in een pan met de suiker en een beetje water. Laat het langzaam koken totdat de vruchten zacht worden. Prak ze dan door een zeef, zodat onder meer de velletjes van de bessen achterblijven. Laat het sap afkoelen. Als het afgekoeld is, roer het dan door de slagroom.

En dan komt het mooie gedeelte van het ijs maken met een machine. Giet het in de machine, zet ‘m aan en laat hem draaien tot het ijs klaar is. Het kan wel 45-60 minuten duren. Gewoon achterover leunen en wachten…

IJs - aardbeien/zwartebes

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s