Nieuwe ontdekking

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst bresaola gegeten. Dit is langzaam gedroogde runderhaas uit de bergen van Noord-Italië. De runderstaart is eerst behandeld met zout, om vervolgens in een gekruid pekelbad gemarineerd te worden. Daarna wordt het gedroogd. Het is lekker door de pasta of met Parmezaanse kaas. De delicatessenstraat bij mij in de straat gaf mij de tip om de plakjes te bestrooien met een beetje olie en citroensap. Daarna te beleggen met rucola. Om ze vervolgens op te rollen. Een fantastisch hapje!

Bresaola

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s