Koud of warm?

Frittata is een gerecht dat uit armoede is ontstaan. Van oorsprong gingen alle restjes erdoor. Tegenwoordig zijn er veel versies, met of zonder aardappels. Ik vind het een heerlijk gerecht als lunch, maar ook als hapje (koud) bij de borrel. Vandaag heb ik een simpele variant gemaakt: met Parmezaanse kaas en munt.

Frittata

Ingrediënten (4 personen)
6 eieren
2 eetlepels Parmezaanse kaas
blaadjes van 2 takjes munt
eventueel wat zout

Klop de eieren en doe er de Parmezaanse kaas en de gesneden munt erdoor. Doe het geheel in een met olie verwarmde koekenpan. Laat de frittata langzaam stollen. Draai ‘m aan het eind om, zodat beide kanten lekker gebakken zijn. Snijd in stukken en serveer koud of warm. Lekker met een rucolasalade.

 

 

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s