Zelfgemaakte pesto

Gisteren was ik een beetje aan het rondneuzen op internet toen ik stuitte op een pestotest van Kassa uit 2012. Geen enkel getest potje pesto verdiende volgens de jury een voldoende. Nicoletta Tavella, van La cucine del sole, die in de jury zat, gaf daarom de wijze raad om  altijd zelf de pesto te maken. De raad heb ik direct opgevolgd en ik ben aan de slag gegaan. Het is makkelijk en snel te maken, zeker als je een keukenmachine hebt.

Ingrediënten
35 gr pijnboompitten
10 gr walnoten
1 teen knoflook
35 gr Parmezaanse kaas
25 gr pecorino
bos basilicum
2 dl olijfolie

Maal eerst de pijnboompitten, walnoten en knoflook fijn (in keukenmachine, vijzel of -zoals ik heb gedaan- met een staafmixer). Voeg dan de kazen en de olijfolie toe en maak er een gladde saus van. Voeg als laatste de basilicumblaadjes toe.

Heerlijk door de pasta…

Pasta pesto

Advertenties

3 comments

  1. […] Deze keer vond ik een recept waar ook groene pesto in gebruikt werd. Het kon niet mooier, want ik had net zelf pesto gemaakt. Met een beetje basilicum van mezelf en een beetje van Tuinvrienden. Voor deze pesto naar een recept van Nicoletta Tavella gebruikte ik naar pijnboompitten ook walnoten. Ik schreef er altijd eerder over. Voor het recept van de pesto klik hier. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s