Thuisafgehaald…

Sinds een tijdje sta ik ingeschreven bij Thuisafgehaald.nl als kok, maar tot maandag heb ik er niets meegedaan. In het weekend had ik een bolognesesaus gemaakt en ik had de keuze om het in te vriezen of om het aan te bieden bij Thuisafgehaald.nl. Best spannend, want eigenlijk kook je gewoon tegen een kleine vergoeding voor compleet vreemde mensen. Vijf minuten nadat ik het gerecht had aangebodenn, kreeg ik al een mail van iemand die geïnteresseerd was. Dat ging snel. En ze vond het nog lekker ook, berichtte ze later.

Gisteren heb ik een pasta carbonara met courgette aangeboden, zowel warm als koud erg lekker. Ook hier kreeg direct reactie op. Helaas belde een daarvan op of ze het nog kon afzeggen, want ze werd net uitgenodigd voor een barbecue… Natuurlijk, ik had de boodschappen toch nog niet in huis. De andere zou -dacht ik- ’s avonds langskomen. Om 19.15 uur dacht ik, ik ga toch maar even bellen. Bleek dat ze mijn bevestiging niet had gehad en toen was ze maar op een terrasje gaan eten. Maar, omdat het toch een pastasalade is, kan ik het toch gewoon morgen ophalen? Natuurlijk…

En voor degenen, die wel graag koken, hieronder het recept van de carbonara di zucchine.

Carbonara di zucchine

 

Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gr fusilli
3 eieren
2 courgettes
100 gr wortel
100 gr bleekselderij
100 gr ui
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 takje verse munt

Maak de wortel, ui en bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgettes schoon en snijd ze in de lengte in vieren en daarna in stukjes. Doe de wortel, ui en bleekselderij in een pan met olijfolie en bak ze 2 à 3 minuten. Voeg dan de courgettes toe en laat ze zo’n 2 minuten meebakken. Ze moeten beetgaar zijn.
Kook ondertussen de fusilli met een beetje zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en doe het daarna bij het groentemengsel.
Klop de eieren los en doe daar de geraspte Parmezaanse kaas door. Meng die door de pasta met groenten en verwarm het door tot het mengsel gestold is. Doe er als laatste (of op het bord erover) de munt door.
De pasta is zowel warm als koud erg lekker.

Dit recept komt uit Cucina di Mamma van Antonella Barbella, http://www.antonellabarbella.com

 

Advertentie

1 Comment

  1. Leuk dat je dit ook doet! Jammer dat het 2 x fout ging. Ik heb dat nog nooit gehad gelukkig. Wel één keer dat een meisje geen bevestiging kreeg, maar die belde me toen zelf op en toen is alles goed gekomen. Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s