Santo Stefano di Sessanio

Een van de mooiste dorpjes van Abruzzo -die ik tot nu toe heb gezien- is toch wel Santo Stefano di Sessanio. Gebouwd in de 11e eeuw en het lijkt wel of de tijd er heeft stilgestaan. Stil en verlaten ligt het aan de voet van de hoogste bergen van midden-Italië. Blikvanger van Santo Stefano was -tot de aardbeving in 2009- de uitkijktoren die je van ver al kon zien. Nu zie je alleen een stalen constructie boven het dorp uittorenen. Op dit moment staan er veel huizen in de stellages in afwachting van geld om weer door te gaan met het reconstrueren. Maar er is ook al veel hersteld en overal staan en hangen bloemen. Een heerlijk dorp om door te slenteren, te lunchen en weer verder te slenteren…

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s