Hier is de zon!

 

Aardbeientiramisu

Een van mijn favoriete toetjes is tiramisu. Toch bestel ik het bijna nooit in een restaurant (in Nederland), omdat dit ook zo’n toetje is dat enorm kan tegenvallen. Te klef of te droog, te veel alcohol… Thuis maak ik ‘m gewoon zo als ik zelf wil. Met koffie en cognac of -zoals vandaag- een zomerse variant. Het is erg makkelijk te maken en het kan -bijna- niet mislukken.

Ingrediënten (2-3 personen)
500 gram aardbeien
125 gram mascarpone
2 eieren
2,5 eetlepels suiker
beetje zout
pakje lange vingers
limoncello
zoete (dessert)wijn

Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje. Laat ze goed uitlekken. Prak zo’n 1oo gram van de aardbeien fijn met halve eetlepel suiker. Doe dit door een zeef. Voeg daarna limoncello naar smaak toe. Hierin doop je straks de lange vingers.

Splits de eieren. Klop de eidooiers met een eetlepel suiker schuimig. Voeg dan een beetje dessertwijn toe. Doe er daarna de mascarpone  door.

Klop de eiwitten stijf met een beetje zout en een eetlepel suiker. Schep het daarna door het mascarponemengsel.

Doop de lange vingers in de aardbeiensaus en maak een mooie bodem in de schaal. Doe hierover een laagje van het mascarponemengsel. Leg daarop plakjes aardbeien. Maak vervolgens nog een laag met de lange vingers en de mascarpone. Doe daarop de rest van de aarbeien. Eventueel bestrooien met een beetje poedersuiker en/of cacaopoeder. Zet de tiramisu daarna minstens 2 uur in de koelkast.

Aardbeientiramisu

 

 

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s