Stefano, de bruine beer

Een van de nationale parken van de Abruzzo is Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molise. Hiervan is maar liefst 30% beschermd natuurgebied. Naast onder meer gemzen, herten, vossen, bergmarmotten, steenarenden en haviken, zijn er ook beren en wolven in het gebied te zien.

De wolven zijn -als experiment – in een soort halfvrijheid uitgezet in bepaalde delen van het park. Maar de bruine beer wandelt er vrij grond. Er zijn er niet zo heel veel van de Italiaanse soort van de bruine beer : de Marsicaanse beer, ook wel de Abruzzenbeer genoemd – in de Abruzzo. En soms worden ze zelfs in dorpjes gesignaleerd. Zoals in 2009 in Scanno. Echter, afgelopen weekend is Stefano, een van de bruine beer, gevonden. Doodgeschoten..
Ik vind het onbegrijpelijk dat iemand zo iets doet!

Stefano

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s