Rolletjes makreel

Barbecueën, ik vind het leuk! Alleen… ik vind het aansteken van zo’n ding een gedoe (om van het schoonmaken maar niet te spreken…). Ooit heb ik er één gehad. Eén keer gebruikt. En toen moest ik ‘m schoonmaken. Uiteindelijk heb ik het apparaat na maanden weggegooid. En toen – ik heb er dus 2 gehad, bedenk ik me nu – zo’n schattige kleine lichtblauwe. Die eigenlijk meer mooi dan praktisch was. Na de eerste keer was ie zwartgeblakerd…

Des te leuker vind ik het om uitgenodigd te worden voor een barbecue. Afgelopen weekend had ik een eetdate met ‘de meisjes’. We zijn met z’n achten en proberen 1x per maand samen te eten. En deze keer werd de maaltijd op de barbecue bereid. Een in de tuin ingebouwde variant. En de manier van aansteken (geleerd van manlief) was uiterst professioneel uit. Heel relaxed, geen gestress, gewapper met kranten of gemopper…

Naast de spinazietaart (die overigens uit de oven kwam) en een köfte-achtige gehaktspies, stond er overheerlijke vis op het menu: een rolletje van makreel, geroosterde puntpaprika en courgette (zie foto; gemaakt onder oranje zonnescherm…). Lekker met smakelijke gepofte aardappels. Beide heel simpel te maken. Hieronder het recept.

Bij de visboer kun je gewoon de makreel laten fileren (ze worden op de huid gegrild). De paprika’s rooster je even en snijd ze daarna in de lengte in stukken. Snij ook de courgette in dunne plakken. Leg op de filet een plakje paprika en een plakje courgette. Rol het geheel op en zet het vast met een prikker.

Boen grote aardappels (1 per persoon) goed schoon en droog ze af. Pak een stuk aluminiumfolie en leg daarop één aardappel. Doe daarover wat fijngesneden knoflook en rozemarijnnaaldjes. Maak er pakjes van en leg ze in de kolen, maar niet op het heetste gedeelte, dan verbranden ze. Na 15 à 20 minuten zijn ze klaar. Lekker met zure room met bieslook of kruidenboter.

Barbecue

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s