Perfecte Italiaanse avond

Wat een prachtige zomers weekend hebben we gehad. Vrijdag was het helaas in het oosten van het land nog behoorlijk bewolkt, maar aan het eind van de middag vertrok ik naar Amsterdam voor een ‘tasting of special Italian products & dinner’. De zon scheen; dat was daar de hele dag al zo. Het perfecte weer voor een perfecte Italiaanse avond.

De avond was georganiseerd door La cucina del Sole -Nicoletta Tavella- en Victor Russo’s Passione Italia. De laatste praatte de avond aan elkaar en vertelde vol passie over de door hem geselecteerde wijnen en de daarbij behorende gerechten. Zeven wijnen… de een nog lekkerder dan de ander. Omdat ik een wijnliefhebber ben en geen -kenner beschrijf ik de wijnen niet. De -ik citeer- Prosecco di Valdobbiadene DOCG Extra Dry van Canevel) vond ik overheerlijk, de ‘bubbels’ van Vezzoli (Franciacorte Brut SA) was de favoriet van mijn Engelse buurvrouw. En de Moscato D’Asti DOCG van FrancoMondo was samen met de overheerlijke toet (oneerbiedige benaming voor het fantastische nagerecht, maar ik vind het zo’n fijn woord) een geweldige combinatie. Naast deze custard was ook de crostini met lardo di Colonnata favoriet bij mij. Van alle gerechten vind je hieronder een foto en beschrijving.

Op mijn blog schrijf ik over ‘Sweet memories of Italy’. De enorme gastvrijheid (grazie mille Nicoletta, Victor, Morris en Manuele voor het in de watten leggen…) het heerlijke eten, de geweldige wijnen en het leuke gezelschap… ik waande me weer in la dolce Italia…

La cucina del sole
Bij binnenkomst stond de tafel al vol met heerlijke vleeswaren, olijven en diverse kaassoorten. Bijzonder lekker vond ik de vruchtengelei op de pittige kaas (niet op de foto).
Een overheerlijke crostini met lardo di Colonnata en een hint van zoete ambachtelijke vruchtengelei
Een overheerlijke crostini met lardo di Colonnata en een hint van zoete ambachtelijke vruchtengelei
Sorry, ik was bijna vergeten deze lekkere penne met tomaten, basilicum en pecorino te fotograferen...
Sorry, ik was bijna vergeten deze lekkere penne met tomaten, basilicum en pecorino te fotograferen…
De overheerlijke couscoussalade met kikkererwten, asperges en gamba's én een Siciliaanse caponata
De overheerlijke couscoussalade met kikkererwten, asperges en gamba’s én een Siciliaanse caponata
Een overheerlijke custard met bosbessen en frambozen
Een overheerlijke custard met bosbessen en frambozen

Wil je ook een keer zo’n heerlijke Italiaanse avond meemaken, kijk dan op:
http://www.cucinadelsole.nl
http://www.passioneitalia.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s