Lekker makkelijk en veelzijdig

Brood. Ik waag me (nog) niet aan het zelf maken van brood, maar dat ga ik zeker een keer proberen. Wel gebruik ik brood vaak als antipasto of als bijgerecht. Deze keer heb ik een simpel wit stokbrood, maar het kan met ieder soort brood: ciabatta, boerenbruin of wat je maar wilt.

Snijd het stokbrood in plakjes. Pak een bakplaat. Doe daarop bakpapier (hoef je niets schoon te maken). Sprenkel er olijfolie over, wat zout en rozemarijnnaaldjes. Leg de sneetjes op de plaat en doe daar nog een keer olijfolie, zout en rozemarijnnaaldjes over. Zet het een minuut of 6 in een op 220C voorverwarmde oven.

Lekker met een tomatensalsa (soms leg ik een aantal cherrytomaatjes bij het brood op de bakplaat), diverse vleeswaren en kazen (bijvoorbeeld pecorino met peer). Of om heerlijk te soppen in een saus. Je kunt natuurlijk variëren met diverse kruiden op het brood.

Brood

Brood en tomaten

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s