Zondagsvissers

Op een zondagochtend zat ik in Italië te genieten van mijn heerlijke ontbijt op het terras van Bagni Vittoria. Met een prachtig uitzicht op zee. De zon scheen en het kabbelende water maakte de zondagse rust compleet. Echter, op het water was er veel bedrijvigheid: vissers. En dan niet de boten die er dagelijks ronddobberden om de trabocchi (visrestaurants in het water) te voorzien van de ingrediënten voor de fantastische maaltijden.
Nee, hobby-vissers. In alle soorten en maten. Allemaal met hetzelfde doel: het vergaren van de zondagse lunch. Gewoon met een hengel. Of vanuit een klein bootje. In duikpak al snorkelend op zoek naar heerlijkheden uit de zee. Of met grote laarzen aan, gewapend met grote stok met punt op zoek naar inktvissen op redelijk laag water.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s