Overheerlijke toet

Ik maak ze niet vaak, toetjes, maar ik ben er wel gek op. Italië heeft zo veel overheerlijke nagerechten. Gisteren heb ik een semifreddo met ricotta en peren gemaakt. Qua moeilijkheid viel het erg mee. Toch was ik erg blij toen ik het toetje in bevroren toestand goed uit de schaal kreeg. Helaas was de semifreddo niet geheel semifreddo, ondanks dat ik ‘m ruim twee uur buiten de vriezer had laten ontdooien. De smaak was echter super! Wil je het ook eens proberen? Hieronder staan de ingrediënten en de link naar het complete recept.

Semifreddo ricotta e pere

Semifreddo ricotta e pere

Semifreddo ricotta e pere

Ingrediënten*
ricotta
slagroom
lange vingers
agavesiroop (hiervoor in de plaats heb ik suikersiroop gebruikt)
water
strega-likeur (dit heb ik vervangen door cognac)
4 rijpe stevige peren
kaneel

* Omdat dit recept uit een zeer recent verschenen boek komt, vermeld ik alleen de ingrediënten. Voor het hele recept verwijs ik je door naar La cucina di mamma van Antonella Barbella.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s