Tuinieren op niveau

Vanmiddag heb ik allerlei zaadjes – onder meer basilicum, radijsjes, wortel en rucola – gepoot in potten. Niet in de volle grond, want de tuin is niet echt groot en wordt regelmatig bezocht door hond en kat. Niet zo lekker voor de sla lijkt me. Terwijl ik aan het werk was, dacht ik terug aan de tuin van Carolina en Luigi van Villa Carol in Italië. Een grote tuin met citroen-, abrikoos- en vijgenbomen en heel veel bloemen. Niet zo heel bijzonder, zul je denken, want veel tuinen in Italië hebben fruitbomen. Maar Luigi had als onderdeel van de omheining grote bakken gemaakt waarin hij zijn groente kweekt: tomaten, aubergines, pepers. De planten staan zo uit de schaduw van de bomen en groeien dus als kool. Als het ’s avonds wat afkoelt, pakt Luigi zijn tuinhandschoenen en de trap. Hij poot wat nieuwe plantjes, controleert de status van de groei, geeft water en oogst. Alles op z’n gemakje, want dat tuinieren op niveau is toch best een klus…

Advertentie

1 Comment

  1. Leuk! Ik zou willen dat ik een tuintje had, maar van de andere kant: ik heb al genoeg hobby’s. Maar ik vind het altijd mooi om te zien hoe plantjes groeien. Succes, ik hoop dat je goed kunt oogsten over een tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s