Zondagslunch

Het is nog maar een week geleden dat ik in Italië een echte Italiaanse buitenlunch meemaakte. Na aankomst in Bagni Vittoria – zaterdagavond – werd ik direct al uitgenodigd door een Italiaans stel dat vanuit Pescara een weekend in de b&b doorbracht. Toen ze ter ore kwam dat ik alleen reisde, werd er direct een extra plek aan tafel gedekt. Er werd met de Bagni Vittoria-prosecco getoast; die overigens uitstekend paste bij de met cognac afgebluste gamba’s, ciabatta en tomatensalade.

De zondag lag ik heerlijk te genieten van de rust, de zon en een prachtig boek (Tonio van A.F.Th. van der Heijden – dank voor het lenen, Wyts) toen ‘het stel’ kwam  vragen wat ik ging doen die dag en als ik toch niets deed, of ik dan wilde meelunchen. Al snel daarna werd ik gehaald voor het aperitief. Familieleden waren inmiddels gearriveerd. De Prosecco kwam weer ter tafel en Luigi -gastheer van Bagni Vittoria- dekte de buitentafel én bracht de bestelde lunch: lasagne en cannelloni. Aangevuld met de resten van het diner van de avond ervoor. Een heerlijke lunch, die werd muzikaal werd omlijst door de man met zijn gitaar.

Daar zat ik dan: aan zee, live muziek, heerlijk eten en goed gezelschap… wat kon ik me nog meer wensen?

Bagni Vittoria - zondagslunch

Bagni Vittoria - zondagslunch

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s