Crecchio (2) – het dorp

Een paar kilometer achter de kust ligt het dorpje Crecchio. Een goed onderhouden dorp met rond de 3.500 inwoners. Aan de rand van het historische centrum staat il castello ducale. Wanneer het precies gebouwd is, weet men niet maar het is zeker dat het kasteel eeuwenoud is. Regelmatig zijn er delen vernietigd en weer opgebouwd. In de jaren xx heeft er zelf een koning met zijn gevolg gewoond: Vittorio Emanuele II. In de jaren 70 is Il ducale tot zijn huidige staat gerestaureerd. Nu herbergt het onder andere een archeologisch museum. 
Verder is Crecchio vooral leuk om doorheen te wandelen, foto’s te maken en bij Tonino in Taverna il Ducale heerlijk te eten.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s