Crecchio (1) – a cena con i Bizantini

Carolina, de eigenaresse van Villa Carol, nodigde me uit voor een avond uit. Ze had een vol programma. Dorpje, kasteel, museum, eten, restaurantje bezichtigen, praatje daar…  Om 20.15 uur zaten we in de auto onderweg naar Crecchio. Ik zat achter het stuur en dat is best lastig. Onbekende weg en een gesprek in het Italiaans. Toch kwamen we ongeschonden aan in een zo goed als uitgestorven dorp: Crecchio.

De zon ging al bijna onder. Het kasteel kon van buiten bekeken worden – want vandaag dicht – en het museum zou ook een andere keer bezocht moeten worden. Totdat een onbekende Italiaan arriveerde. Naar wat ik begreep een hobby-archeoloog. Ik deed m’n best om deel te nemen aan het gesprek maar als je denkt dat het over granaten gaat, maar het blijkt meel te zijn, is het verstandig om een stapje terug te doen. Echter, de hobby-archeoloog, had de sleutels van het kasteel en opende de poort om te vertellen over hét evenement van juli: A cena con i Bizantini. Samen met andere hobbyisten waren ze bezig met het prepareren van helmen en andere gewaden voor dit jaarlijks terugkerend feest.  Met ogen vol trots showde hij de helmen en andere attributen, poseerde hij gewillig en geduldig. Toen we weer buiten kwamen, was de nacht al ingetreden…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s