Pescara

Brug Pescara

Vanaf het vliegveld is het maar een minuut of 15 met de auto naar het centrum van Pescara. Mijn kamer in bed & breakfast Mare Blu Pescara kijkt uit op het strand en bevindt in de wijk met veel restaurantjes en winkels. De levendige haven is na 10 minuten lopen (al dan niet over het strand) bereikt. De b&b ligt wel op de 4e etage en helaas is er geen lift. Het uitzicht vanaf het balkon maakt alles weer goed. Het is er ruim, schoon en er mag gebruik gemaakt worden van de keuken.

De stad heeft weinig cultuurhistorie. In de 2e Wereldoorlog is het gebombardeerd en daarna weer snel opgebouwd. Het heeft nu een moderne uitstraling. Omdat ik maar 1 dag in de stad ben, besluit ik een wandeling te maken en daarbij de winkelstraten niet over te slaan. Na 5 minuten heb ik de eerste aankopen al gedaan. Een prachtige mokka en een mooie handpers (van plastic). Daar blijft het voor die dag ook bij. De kleding- en schoenenwinkels zijn prachtig, maar over het algemeen erg duur.

Ik lunch op het prachtige balkon van Mare Blu en ga daarna even een dutje doen. Aan het eind van de middag maak ik nog een heerlijke wandeling over het strand richting de haven, waar je het mooi uitzicht hebt op de voor Pescara zo karakteristieke brug. Het is lekker zonnig, maar de stranden zijn bijna leeg. Opeens zie ik dat het al bijna 19.00 uur is. Het tijdstip waarop ik met Graziella heb afgesproken van een aperitivo cenato…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s