Pittige broccoli

Pittige broccoli

Ik hou van simpele gerechten. Niet te veel ingrediënten, maar zeer smaakvol. Vandaag maak ik zo’n gerecht: orecchiette met Spaanse peper en broccoli.

Ingrediënten (voor 2/3 personen):
250 g orecchiette
750 g broccoli
2 ansjovisfilets (op de foto staan gevulde filets, maar ik had niet anders en was te lui om naar de winkel te gaan. Deze smaken ook prima erdoor)
1 gepeld teentje knoflook
1 gedroogd Spaans pepertje
50 g pecorino romano
zout en peper

Was de broccoli, snijd hem in kleine roosjes. Kook de broccoli in kokend water met zout beetgaar. Giet voorzichtig af; bewaar het kookvocht. Laat goed uitlekken.

Kook de orecchiette in het kookvocht van de broccoli. Giet af en laat goed uitlekken; bewaar een beetje van het kookvocht.

Bak ondertussen in een koekenpan de knoflook, het pepertje en de ansjovis. Voeg de gekookte broccoli toe en roerbak dit even mee. Doe er eventueel wat zout en peper bij. Voeg als laatste de pasta -met eventueel een beetje kookvocht- en de helft van de kaas toe. Verwarm het geheel nog even goed door.

Serveer lekker warm en doe er nog wat kaas over. Eet smakelijk!

Advertentie

5 Comments

  1. ik heb laatst bij gebrek aan veel anders , een gerookte makreel ..ontgraat, en verorberd met knoflook, basilicum en honing.. ( de laatste drie in om en nabij,de zelde hoeveelheden.. ) tis grappig om te merken hoe deze smaakkanonnen elkaar verzachten.. probeer het is en schrijf me wat je vond.. als je tijd hebt.. groetjes..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s