Echt een dag voor… taart!

Grijs, somber, regenachtig. Een dag om met een dekentje op de bank te liggen. Kopje koffie of thee met daarbij een heerlijke taart om de dag wat op te fleuren. Deze heerlijke ricottataart met peren en een bosvruchtentopping is als toetje ook niet te versmaden.

De bodem
50 g hazelnoten
25 g bloem
50 g suiker
40 g boter
2 eiwitten

Rooster de hazelnoten 10 minuten in een op 180C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en hak ze  fijn. Voeg de bloem, suiker en boter toe en mix het goed. Klop de 2 eiwitten stijf en spatel die door het notenbeslag. Doe het beslag in een met boter ingevette vorm. En doe ‘m 20 minuten in de oven.

De toplaag
200 g peren (geschild en in stukjes)
1/2 vanillestokje
65 g suiker
30 g roomkaas
100 g ricotta
50 g slagroom
bosvruchtenjam

Doe de peren met 40 g suiker en de vanille in een steelpan. Leeg hierover een stukje bakpapier en laat de peren in zo’n 20 minuten gaar worden. Giet ze af en laat de peren afkoelen. Klop de rest van de suiker met de roomkaas, ricotta en slagroom tot een dik beslag. Roer de afgekoelde peren erdoor.

Leg de taartbodem op een mooi bord en doe er het perenmengsel overheen. Versier de taart met de bosvruchtenjam.

Ook lekker met verse frambozen of een frambozencoulis.

 

 

Echt een dag voor... taart!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s